dot
2012-09-23 I 11:14:27 I Allmänt

Hade dressyrträning på Dot i fredagsmorse vid 6 tiden innan Megan skulle till flygplatsen för att flyga till Melbourne för att göra en clinic. Dot var riktigt duktig, puss på hjärtat. Det hon har svårast för är fatta rätt galopp i vänster varv, hon är ju bara 4 så har inte varit riden så mycket. Hon vill gärna skjuta in bogen i vänster varvet så att hon kan fatta höger galopp i stället.
 
Megan visade i alla fall ett väldigt bra sätt att få henne i rätt galopp, istället för att göra flying change, vilket hon är duktig på hah.
 
Före träningen när jag skulle värma upp hade vi dock lite olika åsikter jag och dotti. Hon är väldigt speciell och har mycket konstiga ideer för sig, och i fredags så fick hon för sig att hon skulle bocka och snurra runt i ringar och go backwards. Det hela slutade med att hon snubblade över sig själv och tappade balansen och ramlade. Som tur var inte på mig. 
Så satt upp igen och då var hon sten cool. Inga konstigheter över huvudtaget.
Longerade Dotti igår med poles och så red jag dressyr på henne idag igen. Även denna gången hade hon lite speciella ideer för sig. Longerade henne lite innan jag skulle rida as always, och sen så satt jag upp och 3 minuter senare så låg hon på marken. Hon reste sig och slog över, hon är inte very clever alltid så haha, även denna gången hade jag tur att slippa få henne på mig. Däremot så var hela hästapållen ett stort dammoln haha. Så satt upp igen och även denna gången var hon sten cool igen. Hon är bra speciell mitt lilla hjärta haha. Det är inte sadeltvång eller någonting de är bara hennes konstiga ideer.

what we are today is result of our own past actions.
2012-09-19 I 14:33:41 I Allmänt

Herregud vad tiden går snabbt här nere. Nästa vecka har jag redan varit här i2 månader! Verkligen sjukt.
 
Fått masssa gjort idag. Började med att rida Maggie. Sen när Megan ridit klart Festy så red jag ut honom en sväng. Därefter longerade jag Barney. Barney är en häst Megan fått hit från några andra. Han är lite spciell men jag & megan jobbar på med honom.
 
Därefter så gjorde jag hill work med freckles som var väldigt excited. Kom tillbaka och longerade Cooch, därefter hade Megana varit inne i stan och köpt varm choklad och fika til oss. Mums. Longerade min favorithingst Wallace sen. Herregud vilken vacker häst det är. Och slutligen red jag min fina Dot! Puss vad jag tycker om dotti :D

Mycket longerande nu för hästarna har varit avställda en periodnär Megan var i England så nu är det mycket arbete för att få dem fit for fight igen :) När Megan kommer tillbaka från Interschool tävlingarna ska vi dessutom ta hem 4 nya hästar i work :) spännande :)

If you don't risk anything, you risk even more
2012-09-16 I 14:32:01 I Allmänt

Okej livet är för underbart alltså. My face is getting burned.. haaha nej, eller jo de är ju sant, ser ut som ett pepparkaksfejs haha.. Men i alla fall. Mums på livet för tillfället. Så underbart när man tror att det inte kan bli mycket bättre eftersom man reda är i paradiset och så visar det sig nästa dag att det blir ÄNNU bättre. Åh älskar detta stället Igår kväll var vi ute och åt, Megan bjöd ut oss. Riktigt trevlig kväll, såklart hästsnack. Mycket prat om OS, EM, VM, transportera hästar vid flyg. Typ allt om festy och floyd. När festy blev sjuk när han flög till Kentucky för World Equestrian Games osv. Så lärorikt och vissa saker är så sjuka att man inte kan fatta det. Megan är i alla fall en otrolig person, jag är så glad att jag jobbar för henne. Vaknade imorse och checkade facebook och fick se att Megan postat en status på hennes facebook om sina duktiga nya tjejer i teamet - Izzy och Nat. Jajamän det är jag och nathalie. Så kul att läsa. Vi jobbar på och har för tillfället 10 hästar i work. Festy, Cooch, Kandi, Memphis, Freckles, Twix, Dot, Friday, Wallace och Stout. Fast nej, 11 är det, vi har ju Barney nu med. Har 4 st hästar till som vi snart ska ta hem och sätta i arbete. Och Floyd är i karantän i England och kommer landa i Melbourne i början på oktober för att sedan så ytterliggare i karantän innan vi kan hämta hem honom till oss :) Megans fionce har köpt 2 st jack russel valpar till henne, 6 veckor gamla.. De är fortfarande i Melboure med James men dem kommer nästa vecka när han kommer hem. Åh längtar. Megan visade oss bilder och de är bara för underbara.. Och så har jag Dot. Mitt lilla hjärta som är min nu för det kommande året. Hon är totalt crazy at the moment, men ska snart upp på ryggen på henne. åh vad jag längtar. Nej nu ska jag sova, är trötter. Free day tomorrow yey, cinema blir det med nathis :) see yaa

okeey
2012-09-14 I 14:33:45 I Allmänt

!Tänkte skriva ett snabbt inlägg men sen måste jag verkligen sova. Steg upp 05:00 imorse för att börja jobba 05:30. Finished at 6:30 i eftermiddags haha. Men har haft 2 st helt otroliga dagar.
 
Just nu pågår The Royal Adelaide Show, Det är hästtävlingar med typ tuuuusen andra saker runt omkring på stället. Skulle uppskatta stället som falsterbo x8 eller liseberg x5, alltså det är helt enormt. Aldrig varit så vilse haha. 
 
Vi hade hästar till hovslagartävlingen så jag och nathalie har varit med och transporterat dit dem med vår otroligt sköna snubbe troy och sen har vi fått lov att stanna kvar där hela dagen och bara ha kul. 

Där finns allting - World Cup hoppning, hacking competition, team chasing, dressyr, pig racing, pig diving, ett enormt ställe med bara berg o dalbanor och karuseller och olika ställen där man kan vinna gosedjur genom olika skjutsaker och ja helt otroligt. Det går verkligen inte att fatta om man inte sett det.. Barer, spökhus, shopping, bil försäljning, försäljning av hund valpar, kängrusar, koalor, wallabes, ja asså det där är bara hälften av allt. Stället svämmar över av godis, fairy floss, popcorn, showbags, lollipops och ja you name it.
 
Troy gav oss även varsitt VIP card så vi har suttit i VIP loungen och druckit champagne och kollat på hästar, gått wild and crazy bland åk attraktionerna och retat hovslagarna haha. Har haft det så fruktansvärt kul, och för detta har jag fått betalt. Inte illa. Är så glad att jag och min tyska Nathalie är så bra vänner, haha vi är oskiljaktiga haha
 
Hade sedan världens roligaste åktur hem i lastbilen med troy och natha. Vi har nog aldrig någonsin i vårt liv skrattat så mycket. haha åh vad jag älskar mitt liv. 

Vi har även blivit tillsagda att vi har otroligt bra engelska och man kan tro att det är vårt första språk. Och jus det där med språket har många aussies svårt att f örstå.. haha a,sså så sjukt bara :
- Du är från Sverige eller hur?
- Japp
- Aha, är engelska ert första språk där?
- haha nej svenska
- åh coolt så du kan prata svenska?
- em ja eftersom det är mitt språk..
- Så du pratar flytande svenska???
- ... eh.. ja.. 
- Wow, så du pratar inte ens engelska med dina föräldrar? 
 
Asså seriöst, har fått dessa frågor x antal gånger från olika personer. om jag kommer från sverige och säger att mitt språk är svenska, är det inte självklart att jag pratar svenska då och dessutom gör det flytande och med mina föräldrar?? 


och sist men inte minst, har ni aldrig kollat på en hacking competition så måste ni göra det . asså de är the most silly thing ever. hahahah. Jag o natha skrattade ihjäl oss typ. Vi fatta verkligen nada av det men som troy så fint förklarade: de är ett antal bitchar med pengar som älskar att snacka skit och som ska visa upp finast häst typ hahaha.. asså de ser ut som geeks från 1950 talet typ. Med gula ridbyxor, ful ridhjälm, kandar som de sågar hästen med typ, kan knappt rida och stutsar omkring där på en gräsplätt för en dommare i kjol, klackar och konstig hatt.. Det dem ska göra är typ att trava skritta o galoppera runt fyrkanten och byta varv. YEEY. de finns inga bokstäverutan de är bara mitt på en gräsplätt typ. Under tiden står de resterande 10 från klassen med sina hästar i kanten på gräsplätten och kollar på. OMG sooo stupid hahaha... Och.. man måste vara 18 år för att få använda ridstövlar, annars är man för ung och okvalificerad. Asså herregyd säger jag bara

nathalie and mec, our new feeding machine
2012-09-10 I 04:22:16 I Allmänt
winnes don't wait for chances, they take them!
2012-09-08 I 13:13:28 I Allmänt

Life flyter på här ner! Känns s att jag allltid bott här! Att man kör på vnster sida av vägen känns nu mera som en självklarhet. Såg någon som hade lagt ut en bild på facebook taget från bilen tidigare i veckan, första tanken var; Är du helt dum i huvudet eller? Vill du bli på körd och dö, innan jag insåg att det är jag som börjar vänja mig vid "fel sida" av vägen. 
 
Engelskan är 100% flytande och det känns mer naturligt ä att prata svenska. Det är illa när man får börja täka ordenligt och ändå inte kommer på vad vissa ord är på svenska. De flesta meningar låter faktiskt mcket mer rimligt i engelska. Känns svårt att helt plötsligt byta till att prata svenska när någon ringer på skype.
 
Ja älskar helt enkelt att vara här nere. Har en helt otroligt bra kompis jag bor med och jobbar här nere, från tyskland. Vi har funnit varandra bra och har alltid lika roligt tillsammans. 
 
Ridningen går super och hästarna är underbara. Megan har kommit hem från England nu, rättare sagt igår kväll, men hon är iväg idag och imorgon och håller i en clinic så vi får inte trffa henne förrens måndag. Så det blir spännande! OCh nu börjar det närma sig fälttävlansässongen och terrängträningarna sätter snart igång, åh vad jag ser frametmot detta!

forever in my soul
2012-09-05 I 11:14:25 I Allmänt

 


 
 
Mitt fina älskade hjärta. Vissa dagar är de svårare än andra, men det går inte en dag utan att jag önskar att du vore med mig. I varje häst letar jag efter någon som dig men det finns bara en av dig. Det är så svårt att förklara men kn bara säga att jag saknar dig och älskar dig. Du är en stor del av mig och helt klart var det du som tog mig till Australien. Jag är dig så evigt tacksam för dem åren du gav mig och jag önskar att jag unde ge dig något lika stort tillbaka. Det är svårt att komma ut i stallet och inte kunna sga godmorgon eller godnatt till dig. Du har ju alltid funnits där, men helt plötsligt är du borta. Du är så mycket mer än en häst, så mycket personlighet och karaktär. Herregud vad jag älskar dig. Du kommer alltid att finnas i mina tankar hjärtat.

Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself!
2012-09-02 I 14:32:59 I Allmänt

Har haft en sådan bra dag! Så kul!

Började dagen med att göra lite galopparbete ute på Cooch, mycket uppskattat av både tidigt på morgonen i härligt soligt väder! Därefter hämtade jag in Friday och jobbade med honom. Han börjar komma in i konditon igen så det är super , han arbetat alltid på så bra. Alltid lika kul med så ambitiösa hästar.
Gjorde sedan lite Hill work med Freckley, mitt hjärta var på ganska stort bus humör idag, han är lite av : jag kan, ja vill, själv! Haha så söt! Han var i alla fall en otroligt duktig polle idag, kommer mig bara närmare och närmare hjärtat hela tiden. När Freckley oc Candy var klar ridna så tog jag tag i mitt lilla projekt crazy dot ;) Longerade henne för första gången sen hon kom in från betet. Först var hon totalt galen haha, så söt verkligen, och sen så var hon super duktig! Ska nog lngera henne imorgon också senhade jag tänkt att jag skulle sitta upp ! Hon skulle verkligen behöva göra lite hillwork ochh hoppas på att kunna ta ut henne o jobba i backarna snart, trots alla tycker hon är galen. Hon är världens sötaste och jag tror på henne iaf!

Jag börjar faktiskt fundera på att stanna längre n ett år, fast vet inte än. De är så lng tid kvar. Men en sak säker och det är att jag aldrig  hade kunnat få det bättre, och jag är otroligt glad att jag litade på minegen känsla och valde att ta detta jobbet istället för dem jag hade att välja mellan i england!

Don't blame me for walking away, when you never asked me to stay.
2012-09-01 I 14:50:54 I Allmänt

Okej, detta är mitt nya hem. Pretty nice, huh? ;) Bilderna är från idag!dag ;
Go after your dream, no matter how unattainable others think it is
2012-09-01 I 12:21:29 I Allmänt

Dagarna fortsätter att gå och det blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Hade aldrig ens kunnat tro att det skulle kunna bli så här bra, och att jag skulle arbeta med sånna underbara människor! Verkligen haft tur
!
Har börjat konditionsträna Freckles nu inför tävlingsässongen! Han är en pärla, busig men en pärla! älskar arbete, så det är väldigt kul! Ser framemot att börja terrängträningen om 2 veckor! Yey :)